• darkblurbg

Spiri too?

Vraag jij jezelf wel eens af of je spiritueel bent? Met mijn eerst geschreven blog (😊) over spiri too hoop ik jou daar een antwoord op te geven.

Het lijkt misschien een heel ongrijpbaar begrip om spiritueel zijn. Als ik daar wel eens met mensen over begin, hoor ik vaak dingen als ‘wat’? spiri…spiritueel? Ja, natuurlijk kennen ze het woord, maar wat zegt het dan precies. Mensen schrikken vaak een beetje als ik zeg: "Maar JIJ bent ook spiritueel." Wat? Ikke? Nee hoor… Dan leg ik uit dat spiritueel zijn ook betekent hoe jij jouw leven vorm geeft. Wat is jouw kijk op het leven? Welke leefstijl hanteer je? Waar voel jij je goed bij? Dan ‘hoor’ ik ze denken: "Oww.. zo!" Dat valt dan eigenlijk weer best mee he?

Het hoeft dus he-le-maal niet zweverig te zijn of goeroe-achtige kenmerken te hebben, maar kan lekker nuchter en aards zijn. En het zijn hele ‘normale’ vragen. We vragen ons allemaal wel eens af wat wil ik met mijn leven? Zo lees je dat spiritueel zijn een bepaalde verbinding legt met wie je bent en wilt zijn. Je legt daardoor ook een verbinding met een ander.

Als je op zoek gaat naar datgene wat bij jou past, dan stuur je je geest op onderzoek uit en kies je datgene waar je je verbonden bij voelt. Of het nu bepaalde personen zijn, om een bepaalde manier van naar het leven te kijken gaat of om een bepaald gevoel gaat, je zoekt verbinding met... en dat kan toch een heel spiritueel gevoel geven.